Cultura germană cuprinsă în câteva cuvinte: bere multă, mâncare proastă și bani care cresc în copaci!

Firește, nu este așa!  Chiar dacă un german care are un consum anual de bere de 101 litri, bea într-un an cu 19 litri mai mult decât un român (82 litri) , există cu totul alte aspecte care definesc cultura germană.

În Germania, punctualitatea, corectitudinea și onestitatea sunt la ordinea zilei. Firește, nimeni nu-ți va reproșa dacă vii odată cu 10 minute mai târziu la servici, dar dacă vii în fiecare zi cu o oră mai târziu atunci asta poate deveni o problemă.

Vremea rea o compensăm cu un sistem bun de asigurări de sănătate. Ca Asistent Medical Generalist în Germania vei face parte din unul din cele mai bune sisteme sociale și de sănătate din lume.

Din păcate nici măcar în Germania nu cresc banii în copaci, dar noi îți oferim ca Asistent Medical Generalist un salariu de cel puțin 2400€ pe lună.

Acum, după ce am clarificat toate prejudecățile, hai să îți arătăm părțile minunate ale culturii germane!

germany-2

Germania este o țară deschisă întregii lumi și este o țara multiculturală. Respectăm alte culturi și punem preț pe o conviețuire plină de respect.

Germania este recunoscută pentru siguranță, exactitate și calitate. Astfel poți fi sigur că în munca ta ca Asistent Medical Generalist în Germania ți se vor respecta drepturile și nu vei fi exploatat.

Germania este împărțită în mai multe regiuni (landuri). În München de exemplu este o altă atmosferă decât în Hamburg sau în Kiel. Este greu de spus care regiune este cea mai bună. Asta depinde de propriile așteptări vizavi de Germania. În principiu se poate spune că te vei simți bine și te vei putea acomoda în oricare land fără să te simți cumva restricționat.

În Germania se pune mare preț pe o conviețuire socială prietenoasă. Acest lucru se reflectă în numeroasele evenimente culturale și festivități care au loc peste tot. Aproape în fiecare localitate cu peste 2000 de locuitori se organizează bâlciuri și așa numitele Schützenfest.

Mai sunt de menționat și marile evenimente cum ar fi Oktoberfest (München, 6.4 mil. vizitatori), Hamburger DOM (4.0 mil vizitatori) și Schützenfest Hannover (1.5 mil. vizitatori). Aici poți petrece liber, te poți distra și poți lega noi prietenii.

În Germania există nenumărate obiective turistice pentru care mulți turiști călătoresc peste mări și țări să le vadă. De menționat ar fi Poarta Brandenburgului, Frauenkirche din Dresda și Domul din Köln. Firește există și multe alte obiective turistice pe care ți le vom prezenta la sosirea ta în Germania într-o broșură în limbă română. În această broșură vei găsi printre altele si obiective turistice din regiunea ta  pe care le poți vizita după dorința ta.