Cine ar trebui să decidă dacă nu mai pot face asta? Ce măsuri medicale îmi doresc în caz de urgență – și care nu? Trei documente pot reglementa aceste și alte întrebări în avans: mandatul de asistență medicală, directiva de îngrijire și testamentul de viață.

Pentru ce este o împuternicire?
O procură permite cuiva în care aveți încredere să vă gestioneze afacerile în numele dvs. atunci când nu mai puteți face acest lucru. Dacă există o astfel de procură, nu trebuie desemnat niciun tutore legal. Un astfel de act se poate referi la domenii individuale sau la toate chestiunile legale. Nu este necesar un act notarial pentru ca o procură să fie valabilă. Cu toate acestea, acest pas poate fi util pentru ca împuternicirea să nu poată fi pusă la îndoială ulterior. De asemenea, este posibil să aveți semnătura legalizată de către autoritatea de supraveghere. Dacă împuternicirea se aplică și tranzacțiilor bancare, poate fi indicat să mergi personal la bancă cu persoana căreia vrei să i-o dai. Registrul Central de Pensii al Camerei Federale a Notarilor oferă, de asemenea, posibilitatea de a înregistra oficial împuternicirea. Aici puteți raporta autorizația și numele persoanei autorizate.

Ce face o tutela?
O directivă de îngrijire nu reglementează îngrijirea socială, ci mai degrabă reprezentarea legală. Pentru că dacă nu ați acordat o împuternicire și nu mai sunteți în măsură să luați decizii, instanța va desemna un tutore legal. Această persoană ar trebui să acționeze în numele tău și să-ți urmeze dorințele pe cât posibil. Cu o procură, puteți stabili în prealabil cine ar trebui să preia îngrijirea în caz de urgență. Instanța este obligată de această alegere, cu condiția ca bunăstarea dumneavoastră să nu fie pusă în pericol. De asemenea, puteți prevedea în decret cine nu trebuie în niciun caz să vă fie supervizorul. De asemenea, puteți face specificații legate de conținut: de exemplu, puteți înregistra ce obiceiuri trebuie respectate sau dacă preferați un azil de bătrâni sau îngrijire la domiciliu.
De asemenea, puteți combina o directivă de tutelă cu o împuternicire. Dispoziția se aplică atunci în cazul în care proxy-ul de asistență medicală nu ar trebui să fie eficient.

Ce reglementează un testament de viață?
Indiferent dacă emiteți o împuternicire sau o procură, puteți, de asemenea, să faceți măsuri de precauție pentru tratamentul medical. Așa-numitul testament de viață stabilește în scris ce măsuri sunteți de acord și pe care le respingeți. În caz de urgență, medicul trebuie apoi să verifice în ce măsură specificațiile dumneavoastră se aplică situației actuale. În cazul în care dorințele dumneavoastră pentru situație sunt clar menționate în decret, medicii pot acționa în conformitate cu decretul fără consimțământ suplimentar.
Medicul dumneavoastră vă poate sfătui asupra posibilului conținut al unui testament viu. În plus, el sau ea poate să ateste că ești capabil să dai consimțământul în momentul creării. Totuși, un testament de viață este valabil și fără o astfel de confirmare medicală.

Crearea documentelor de pensie: Ce trebuie să iau în considerare?
Toate cele trei documente servesc ca măsură de precauție: oricine le creează trebuie să fie competent din punct de vedere juridic și capabil să își dea consimțământul în acest moment, pentru ca acestea să fie eficiente. Certificarea de către un notar nu este absolut necesară, dar poate fi utilă. Șabloane de la Ministerul Justiției și Protecției Consumatorului vă vor ajuta să fiți cu ochii pe diferitele aspecte și să respectați cerințele formale. De asemenea, ar trebui să vă asigurați că documentele pot fi găsite în caz de urgență – astfel încât rudele și alte persoane de încredere ar trebui să știe despre asta. De asemenea, este posibilă înregistrarea la registrul central de pensii.