Stilul vestimentar si aspectul asistentului medical la locul de muncă: Cât de strident poate fi acesta și cumtrebuie evaluate cele mai populare șase stiluri?

👉1. TatuajeleÎn multe domenii de activitate, tatuajele sunt tabu. Nu și în asistențamedicala. De fapt, ele sunt foarte frecvente aici. Unele clinici chiar își fac reclamă ca angajatori cu ajutorul posterelor sau videoclipurilor care prezintă asistenti medicali(tineri)cu antebrațele tatuate. Tatuajele mai mici sau care pot fi acoperite cu hainele de lucru, sunt considerate acceptabile. Tatuajele mai mari pe părți vizibile ale corpului care nu pot fi acoperite, nu sunt la fel de binevenite.
Tatuajele pe față sunt considerate nepotrivite. Din respect pentru rezidenții sau pacienții lor în vârstă, unitățile interzic tatuajele vizibile cu cranii. Sunt interzise tatuajele care au legătură cu dreptul penal, de exemplu, cele care prezintă simboluri anticonstituționale, cum ar fi svastica.
Pentru cei care aspiră la o funcție de conducere, tatuajele ar putea constitui un dezavantaj: Pentru unii angajatori, aceștia nu reflecta seriozitatea pe care o așteaptă de la un manager.


👉 2. Piercing-urilePiercing-urile mai mici (cercei pentru urechi/nas) sunt considerate neproblematice. Piercing-urile mai mari cresc riscul de a se răni pe sine sau pe alții – în special piercing-urile cu margini sau vârfuri. De asemenea, acestea pot reprezenta un risc pentru sine, deoarece pot fi smulse de către pacienți.


👉 3. UnghiileUnghiile lungi, naturale sau alungite artificial, reprezintă un obstacol în calea dezinfecției necesare regulate, de calitate profesională a mainilor. În plus, acestea pot perfora mănușile de tratament și le pot lipsi de efectul lor protector.


👉 4. Părul lung, bijuteriile și accesoriile expuseLănțișoarele, cerceii cu diametru mare (creole), părul lung, dar și eșarfele, pot crește riscul de accidente la locul de munca: Există riscul ca pacienții confuzi sau care suferă de demență să le apuce și, în cel mai rău caz, să le smulgă.


👉 5. Rujul, machiajulostentativ, aspectul provocator.În unele instituții, rujul și machiajul nu reprezintă o problemă. Dar există și cele în care produsele cosmetice stridente nu sunt permise în timpul serviciului, în conformitate cu regulamentele si protocoalele fiecarui centru de ingrijire in parte. Având în vedere că aveți de-a face cu oameni în vârstă, adesea confuzi și nu întotdeauna in completa deplinatate a facultatilor mintale, machiajul sau îmbrăcămintea prea evidentă pot fi percepute ca fiind provocatoare. Îmbrăcămintea decenta poate facilita o interacțiune mai obiectivă și poate preveni posibilele agresiuni.


👉 6. Guma de mestecatMestecatul gumei influențează aspectul exterior si imaginea transmisa la locul de munca și, prin urmare, este întotdeauna un factor declanșator pentru mici discuții. Adesea este considerată nepotrivită în contact cu pacienții sau rezidenții. Cu toate acestea, nu este o problemă în timpul pauzelor.