Iti doresti o schimbare si te intereseaza o cariera in Germania?

Vrem sa-ti usuram startul si am sintetizat pentru tine cele mai importante reguli de comportament valabile in Germania❗

1. Punctualitatea: ⏰Sa nu ajungi cu intarziere la o programare sau la o intalnire de afaceri. Majoritatea germanilor sunt extrem de punctuali si chiar si cateva minute de intarziere li se pare un lucru nepoliticos. Ar fi bine ca la intalnirile importante sa ajungi cu 5 sau 10 minute mai devreme si sa suni ca sa anunti, daca nu poti ajunge punctual.

2. Tu si Dvs.:☝️In sector privat, cel mai in varsta ii propune celui mai tanar sa i se adreseze cu informalul „tu“. In lumea afacerilor, persoana superioara ierarhic, independent de varsta sau gen, este cea care propune apelativul “tu”.

3. Colectarea selectiva a deseului: 🗑Germanii sunt foarte constienti de mediul inconjurator si isi separa deseul pentru a facilita reciclarea. Daca vecinii tai te-ar vedea ca arunci sticla sau hartie reciclabila la cosul de gunoi, acest lucru ar putea avea un impact negativ asupra modului in care veti interactiona unul cu celalalt.

4. La masa: 🍽Daca pui cutitul si furculita in forma de „x“ pe farfuria ta, inseamna ca inca nu ai terminat de mancat. Daca pui cutitul si furculita paralel, in partea dreapta a farfuriei, este un mesaj pentru chelner, ca ai terminat de mancat si ca masa poate fi debarasata.

5. Usile inchise: 🚪👊Germanilor le place linistea si sfera personala, astfel ei inchid des usile, dar te vor primi cu drag inauntru daca bati mai intai. O usa inchisa nu inseamna neaparat ca persoana respectiva nu poate fi deranjata. Tot asa, usa inchisa la o toaleta, nu inseamna neaparat ca este ocupata. Pur si simplu bate la usa.

6. Salutul: 🗣Un prietenos „Guten Tag“ este necesar atunci cand pasesti de exemplu intr-un magazin mic, o institutie, o sala de asteptare sau intr-un compartiment de tren. Tot asa, la despartire : „Auf Wiedersehen“.Daca dai atentie acestor sfaturi, nu-ti mai sta nimic in calea unui viitor in Germania❗️

✅ Aplica Aacum ICI si te ajutam in intermedierea unui loc de munca sigur in domeniul ingrijirii❗️