Personalul sin sectorul ingrijirii batranilor a fost pana acum cel mai grav afectat : aici s-au infectat 32.547 de angajati. In caminele de batrani au fost 30.561 de angajati infectati iar in ingrijirea ambulanta 1986. In domeniul ingrijirii batranilor exista cu mult mai multe cazuri de decesuri cauzate de Covid in randul angajatilor : 79 de angajati au murit iar 18 sunt in spitale sau clinici de reabilitare.

De unde vine aceasta diferenta de rata a mortalitatii ? Este posibil ca in domeniul ingrijirii batranilor personalul sa fi suferit de mai multe boli pre-existente – in orice caz un studiu al mai multor case de asigurari de sanatate arata ca personalul de ingrijire a batranilor a fost mult mai des nevoit sa lipseasca din motive medicale sau sa iasa la pensie mai devreme pe caz de boala.

Se pare ca pentru angajatii din caminele de seniori situatia se imbunatatteste : intre sfarsitul lui ianuarie si sfarsitul lunii februarie numarul de angajati infectati cu Covid a crescut drastic. Dar crestera din perioada februarie -martie este cu mult mai redusa iar acesta este o tendinta care se pastreaza si pentru luna aprilie. Acelasi lucru este valabil si pentru angajatii din spitale si clinici de reabilitare.

Gradual se arata deci efectele vaccinarii importiva virusului Corona – in special scepticismul visavi de vaccinare a scazut in domienul ingrijirii batranilor.